Vores historie

Gymnastik har altid været grundlæggeren af Hornbæk Gymnastik Forening, Tove Andersens altoverskyggende interesse. Derfor betænkte Tove sig ikke i mange øjeblikke, da hun i 1965- kort tid efter hun var flyttet til Hornbæk – blev opfordret til at starte et gymnastikhold for kvinder. Opfordringen kom fra Birte Skov Nielsen, som selv cyklede rundt i lokalområdet og hængte hjemmefabrikerede reklameplakater op på lygtepælene. 20-25 kvinder meldte sig, og hermed havde Hornbæk Gymnastik Forening fået sin spæde start.

Det viste sig at være et meget levedygtigt projekt, som blev sat i søen i 1965. Efter få år var der to damehold – ca. 100 medlemmer – og forholdene blev trange i gymnastiksalen på Hornbæk Centralskole, som skolen på H. C. Andersens Vej hed dengang. I dag lægger Hornbækhallen, hallens birum, VUC på Nålemagervej samt andre lokationer lokaler til de mange medlemmer i alle aldre.

Sommergymnastikken med det tilhørende idrætsmærke, som i mange år var et stort hit i foreningens regi, er tiden løbet fra.